Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2018 19:40 - Трябва ли държавата да се намеси в сделката за ЧЕЗ?
Автор: gandalfthewhite Категория: Политика   
Прочетен: 328 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Кой трябва да даде отговор на този въпрос?

Министърът на енергетиката, разбира се! Не „простолюдието“ дето нищо не разбира от тези работи и дето му бутат разни анкети със същия въпрос.

Пред министъра в оставка Теменужка Петкова, очевидно, до момента на скандала, този въпрос не е стоял – значи, според нея, държавата (разбирай правителството) НЕ е трябвало да се меси в сделката за ЧЕЗ. Дори, ако сделката е била изгодна за държавата (като потенциален купувач), тя е преценила, че е по-добре да уреди с нея своята приятелка. Ей на това се казва „истински“ държавник! Сега, министър председателят ще се прави на държавник като се опита да направи това, което неговата министърка не направи - да вкара държавата в сделката.

Как мислите – икономически мотивирано ли е това решение на ГЕРБ и Б. Борисов или е политическо? ГЕРБ държавата ли е? Нали експертът на ГЕРБ в тази област е г-жа Петкова?! Ако тя не си е свършила работата както трябва, защо оставката й не е приета? Излиза, че в желанието да уреди приятелката си, тя е не е оценила политическите последствия, затова и си подава оставката, но защо министър председателят не я приема? Защото се прави на мъж, вероятно. Това, обаче, ще ни с трува скъпо, защото сега г-н Борисов, очевидно ще се опитва с икономически лостове да изчисти политическите негативи (срама) за партията си! Кой ще плати сметката за това, познайте!

Сега държавата ще се моли да я включат в сделката. Дали, обаче цената за този дето се моли ще е същата като за онзи или по-точно онази – дето не се моли?!

Ако сделката, така или иначе, се окаже икономически изгодна за България, ще понесе ли г-жа Петкова отговорността за пропуснатите от нея ползи за държавата?

Ако министър председателят наистина иска да вкара държавата в сделката значи:
1. Тя, според него, би била икономически изгодна за България. В такъв случай, би трябвало да уволни г-жа Петкова не само заради пропуснатите ползи, а и заради скандала.

ИЛИ

2. Сделката може да е икономически неизгодна за държавата, но ще е политически изгодна за партията, защото тя трябва да направи нещо (каквото и да е), за да се отсрами. Ако въвличането на държавата в сделката се окаже икономически неизгодно за България, ще понесе ли г-н Борисов отговорността за сключването на неизгодната сделка?




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gandalfthewhite
Категория: Политика
Прочетен: 5742
Постинги: 3
Коментари: 1
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930